Eladó ház, 184.000.000 Ft

Kőszeg

ÉPÍTÉSZETI UNIQUM
Kőszegen eladó egy szakszerűen és igényesen kialakított barokk lakóház. (A tervek és a kivitelezés, valamint annak ellenőrzése szakemberek által történt.)
A ház, két korábban önálló épületből jött létre. Amely három történelmi korban épült. A Jurisich vár felőli ingatlan részben a középkori védműre (Barbakán) épült, bejárata a várfalon belülről nyílt. Homlokzata maga a városfal, pincei fala a Barbakán.
A Várkör felőli oldal a várba vezető, a várárkot átívelő híd lábazatára, pilléreire épült, ezek a pincében láthatóak. A ház funkciója a várba vezető híd védelme, illetve a vámoltatás volt. Az épület falában a szőlőtermelők-borászok védőszentjének, Szent Donátusnak a szobra áll, mely a korábbi hídfőről került a jelenlegi helyére. A két ház között az egykori vizesárokhoz vezető sikátor volt. Egy tűzvészt követően fedték egybe a két épületet, a korábbi sikátor helyén pedig bejáratot alakítottak ki. A későbbiekben a házat a tulajdonosok részenként eladták, s így külön-külön házrészek alakultak ki, külön bejáratokkal.
A jelenlegi tulajdonos a több tulajdonos által lakott, több helyrajzi számon lévő ingatlant egyesítette eredeti állapotára, régészeti és műemléki kutatások alapján, valamint belülről korszerűsítette. Egységes homlokzati képet alakított ki, s a feltárások nyomán visszaállította a kőkeretes ablakokat, valamint a Vár oldaláról (a Poncihter borozói oldalon) megnyitotta a régi, eredeti bejáratot is.
A ház 3 albetétből álló (külön-külön is használható) társasházként is eladó, egy garázzsal. A nagy udvaron kúttal. Az ingatlan része egy (külön albetétben szereplő) üzletként használható rész.
Földszinti lakás: 145nm - Tetőtéri lakás: 89nm - Az üzlet és felette a lakás: 54 + 42 = 96nm
Pince 170nm

TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT KERESSE IRODÁNKAT.

-Hitelügyintézőnk 21 bank kínálatából ajánlja az Önnek legkedvezőbb konstrukciót
-Hiteligénylés, hitelkiváltás
-Előzetes hitelbírálat (mely alapján biztonsággal vásárolhatja meg az Ön által kiválasztott ingatlant)
-Biztosítás (lakásra, autóra)
-Ügyvédi segítség (ügyfeleinknek kedvezménnyel)
-Ingatlan adás-vétel

KÖSZÖNJÜK MEGTISZTELŐ BIZALMÁT!

Hiv.szám: TI250

Egyéb adatok

  • Ház típusa: családiház
  • Alapterület: 330 m2
  • Kert mérete: 240 m2
  • Szobák száma: 10
  • Félszobák száma: 2
  • Állapot: újszerű
  • Fűtés: kazán
  • Építés éve: 0000

KAPCSOLAT

Név: Schüttné Hegedűs Erzsébet
Tel: +36703630914
E-mail: info@forrasingatlan.hu
Elküldöm e-mailben

Mely képek kerüljenek a lapra?

A nyomtatáshoz kérjük engdélyezze böngészőjében a felugró ablakot!